ASB Financing : CIPTA SIMPANAN RM50K DENGAN TEKNIK INI.

CIPTA SIMPANAN RM50K DENGAN TEKNIK INI.

1. Semua orang yang dah ada gaji, kena cuba rancang simpan 50% daripada gaji tau. Kalau tak mampu 50%, buat 30% pun boleh, 10% pun takpa. Ikutlah kesanggupan kau sendiri.

2. Gaji RM2,000 simpan RM1,000 (50%). Konsisten buat 3 tahun, dah ada RM36,000 dalam simpanan. Kalau kau buat, kau dapat. Tak buat, tengok je orang lain buat.

3. Iya, memang tak mudah nak simpan RM1,000 dengan gaji RM2,000. Tapi kalau matlamat jelas, susah pun kau sanggup. Kalau gaji RM4,000 lagilah senang nak simpan RM1,000 kan. Takda matlamat kehidupan? Baca artikel ni sampai habis.

4. Dengan simpanan banyak tu, banyak benda anda boleh capai muda-muda ni. Yang penting, kena mulakan simpanan tu. Lambat kau mula, lambatlah merasa kesannya.

5. Dengan RM36,000 tu, kau boleh jadi modal beli rumah harga RM200,000. Ataupun 2 rumah yang berharga RM100,000 setiap satu. Memang cukup sangatlah.

6. Ataupun lagi bijak, buat sijil ASB Financing RM185,000 untuk tempoh pembiayaan 30 tahun dengan ansuran bulanan RM1,000. Tapi bukanlah kau kena bayar sampai 30 tahun. Takpa. Teruskan membaca.

7. Andaikan purata dividen diumumkan 7.00%. Contoh lepas 3 tahun, tunai keseluruhan yang kau dapat adalah RM50,000. Kaya wei. Kaya! Kali pertama pegang duit banyak.

8. Err. Okaylah tu kan. RM50K – RM36K = RM14K. Untung RM14K berbanding simpanan cara biasa. Siapa pula yang baik hati nak bagi kita extra RM14K kan.

9. Dengan RM50K tu, boleh jadi modal beli rumah harga RM300K. Atau dua buah rumah berharga RM150K setiap satu. Saya dah kirakan, anda layak. Jangan risau.

10. Lepas beli dua rumah tu, bolehlah anda beli kereta dan silalah kahwin. Dah sesuai sangat dah tu. Rumah tu tak payah risau, penyewa boleh bayarkan.

11. Beli rumah pertama subsale ke, lelong ke, undercon ke. Kalau kau faham strateginya, ada ilmu yang sepatutnya, semua boleh buat untung. Modal pun dah ada, kan.

12. Mula bisnes online umur 23 tahun. Tiga tahun kemudian umur 26 tahun dah ada asset rumah RM700k, kereta dan dah berkahwin. Dan sekarang penasihat kewangan RHB asset Management.
Lepas tu, belilah rumah lagi dan lagi sampai bosan. – FM

NOTA 1: Ini adalah kiraan secara kasar untuk memudahkan pemahaman. Ia dikongsikan secara umum. Jadi, sesuaikanlah dengan situasi dan tahap kewangan masing-masing. Nak layan ASB Financing ni selama 5 tahun pun boleh. Nanti dapat dalam RM90K. Nak maksimumkan ASB Financing RM200K dengan bayaran bulanan RM1,080 pun boleh.

NOTA 2: Kiraan berdasarkan kadar keuntungan bank 5.05% (kadar promosi) dan dividen 7% setahun purata.

NOTA 3: Pengguna Android, download app Financial Calculators. Pengguna Apple, download app EZ Financial Calculators. Saya ada kongsikan screenshot pengiraan guna app di bawah.

NOTA 4: Yang nak gandakan duit dan set appointment untuk mohon ASB Financing, bolehlah WhatsApp segera.

1. Maximum tenure 30 tahun.
2. Takaful adalah optional.
3. ‎Tiada lock in period.
4. Rate promosi serendah 5.05%.
5. ‎KL dan Selangor saja.

ASB Financing adalah instrumen kewangan yang bagus sebagai force saving untuk kita dapatkan modal kahwin dan beli rumah. 

Credit : Telegram Fazli Mazlan

1. Semua orang yang dah ada gaji, kena cuba rancang simpan 50% daripada gaji tau. Kalau tak mampu 50%, buat 30% pun boleh, 10% pun takpa. Ikutlah kesanggupan kau sendiri.

2. Gaji RM2,000 simpan RM1,000 (50%). Konsisten buat 3 tahun, dah ada RM36,000 dalam simpanan. Kalau kau buat, kau dapat. Tak buat, tengok je orang lain buat.

3. Iya, memang tak mudah nak simpan RM1,000 dengan gaji RM2,000. Tapi kalau matlamat jelas, susah pun kau sanggup. Kalau gaji RM4,000 lagilah senang nak simpan RM1,000 kan. Takda matlamat kehidupan? Baca artikel ni sampai habis.

4. Dengan simpanan banyak tu, banyak benda anda boleh capai muda-muda ni. Yang penting, kena mulakan simpanan tu. Lambat kau mula, lambatlah merasa kesannya.

5. Dengan RM36,000 tu, kau boleh jadi modal beli rumah harga RM200,000. Ataupun 2 rumah yang berharga RM100,000 setiap satu. Memang cukup sangatlah.

6. Ataupun lagi bijak, buat sijil ASB Financing RM185,000 untuk tempoh pembiayaan 30 tahun dengan ansuran bulanan RM1,000. Tapi bukanlah kau kena bayar sampai 30 tahun. Takpa. Teruskan membaca.

7. Andaikan purata dividen diumumkan 7.00%. Contoh lepas 3 tahun, tunai keseluruhan yang kau dapat adalah RM50,000. Kaya wei. Kaya! Kali pertama pegang duit banyak.

8. Err. Okaylah tu kan. RM50K – RM36K = RM14K. Untung RM14K berbanding simpanan cara biasa. Siapa pula yang baik hati nak bagi kita extra RM14K kan.

9. Dengan RM50K tu, boleh jadi modal beli rumah harga RM300K. Atau dua buah rumah berharga RM150K setiap satu. Saya dah kirakan, anda layak. Jangan risau.

10. Lepas beli dua rumah tu, bolehlah anda beli kereta dan silalah kahwin. Dah sesuai sangat dah tu. Rumah tu tak payah risau, penyewa boleh bayarkan.

11. Beli rumah pertama subsale ke, lelong ke, undercon ke. Kalau kau faham strateginya, ada ilmu yang sepatutnya, semua boleh buat untung. Modal pun dah ada, kan.

12. Mula bisnes online umur 23 tahun. Tiga tahun kemudian umur 26 tahun dah ada asset rumah RM700k, kereta dan dah berkahwin. Dan sekarang penasihat kewangan RHB asset Management.
Lepas tu, belilah rumah lagi dan lagi sampai bosan. – FM

NOTA 1: Ini adalah kiraan secara kasar untuk memudahkan pemahaman. Ia dikongsikan secara umum. Jadi, sesuaikanlah dengan situasi dan tahap kewangan masing-masing. Nak layan ASB Financing ni selama 5 tahun pun boleh. Nanti dapat dalam RM90K. Nak maksimumkan ASB Financing RM200K dengan bayaran bulanan RM1,080 pun boleh.

NOTA 2: Kiraan berdasarkan kadar keuntungan bank 5.05% (kadar promosi) dan dividen 7% setahun purata.

NOTA 3: Pengguna Android, download app Financial Calculators. Pengguna Apple, download app EZ Financial Calculators. Saya ada kongsikan screenshot pengiraan guna app di bawah.

NOTA 4: Yang nak gandakan duit dan set appointment untuk mohon ASB Financing, bolehlah WhatsApp segera.

1. Maximum tenure 30 tahun.
2. Takaful adalah optional.
3. ‎Tiada lock in period.
4. Rate promosi serendah 5.05%.
5. ‎KL dan Selangor saja.

ASB Financing adalah instrumen kewangan yang bagus sebagai force saving untuk kita dapatkan modal kahwin dan beli rumah. 

Credit : Telegram Fazli Mazlan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!